28 January 2013

ADUN Titi Serong Lapor Polis Kain Rentang provokasi keagamaan

 Kain rentang Provokasi di Kuala kangsar.

16 Rabi'ul Awal 1434 H. [MOD] -

-->
KUALA KANGSAR : ADUN Titi Serong, Drs. Khalil Idham Lim telah membuat satu laporan Polis berhubung dengan Kain Rentang berunsur provokasi keagamaan yang di pasang oleh pihak yang tidak bertanggung jawab di bulatan Double Lion Kuala Kangsar.
Beliau hadir di IPD Kuala kangsar bersama 20 orang penyokongnya pada jam 10.00 pagi dan beredar sekitar jam 11.15 pagi sesudah selesai membuat laporan.
Beliau hadir bagi membuat laporan bagi mewakili PAS Kawasan Kuala Kangsar.
Semasa ditemui selepas itu beliau menjelaskan mengenai sehelai kain rentang yang telah digantung berhampiran Bulatan Double Lion, Kuala Kangsar, Perak. Ia telah disaksikan pada jam 2.30 pagi pada 26hb. Januari 2013 (Sabtu) lepas.
“Namun begitu sekitar jam 8.00 pagi kain rentang itu di dapati telah tidak ada lagi” katanya.
Ini merupakan merupakan permainan politik kotor pihak-pihak yang terdesak dalam suasana PRU Ke 13 yang semakin hampir. Untuk ini saya mengharapkan pihak berkuasa mengambil serius dengan laporan yang kami buat pada hari ini dan  akan mengambil suatu tanggungjawab serta tindakan wajar “.Jelasnya

Menurut Drs Khalil juga, tindakan ini adalah tidakan mereka yang sudah kehabisan modal untuk berkempen secara anak jantan, lalu mereka mengambil langkah terdesak seperti yang dilakukan.

“Saya juga nasihatkan kepada semua penyokong Pakatan Rakyat dan khususnya penyokong PAS di Kuala Kangsar supaya jangan cepat melatah dengan provokasi sedemikian rupa” Katanya.

“Kita akan menghormati peraturan dan undang-undang yang sedia ada dan yakin pihak Polis dan majlis Perbandaran Kuala Kangsar mampu menangani isu banner provokasi dimasa akan datang” katanya.

1 comment:

Arya Teja said...

Salam.
Tuan minta pautan(LINK) blog http://revolusifikiran.blogspot.com dlm blog tuan. Sy senaraikan blog tuan dalam senarai BLOG POLITIK POPULAR. Blog sy revolusifikiran.blogspot.com blog santai gambar-gambar dan fakta-fakta yang menarik. Terima kasih kerjasama tuan.