06 July 2009

1.6 juta tempah tiket percuma hadiri peringatan terakhir Jacko

LOS ANGELES: Sejumlah 1.6 juta orang menempah tiket untuk menyaksikan majlis terakhir memperingati raja pop, Michael Jackson di bandar raya ini Selasa ini, selepas ia ditutup semalam.

Bagaimanapun, majoriti mereka akan kecewa kerana hanya 11,000 tiket diedarkan berikutan tempat yang terhad di Arena Staples Center, manakala 6,500 tiket lagi untuk menyaksikannya menerusi siaran langsung di sebuah lagi panggung di bandar raya ini.

Promoter konsert, AEG yang memiliki Staples Center dalam satu kenyataannya berkata, pihaknya kini sedang meneliti kemungkinan tiket berkenaan dicetak semula menerusi komputer atau wujud penipuan.

AEG bercadang menghantar emel selepas jam 11 pagi (1800 GMT) ini kepada mereka yang bertuah memperoleh tiket berkenaan yang semuanya diberi percuma.

Penganjur berkenaan berkata, pihaknya akan memilih secara rawak 8,750 peminat yang bertuah dengan setiap pemenang memperoleh dua tiket.

Pihak penganjur bagaimanapun meminta orang ramai dan peminat raja pop itu supaya menyaksikan upacara itu menerusi televisyen. - AFP

1 comment:

ROHAIFI AZRI said...

dah tahu mikaeel tu ramai fans (peminat) buatlah kat tempat yg blh menampung jumlah kehadiran yg ramai.