23 February 2009

Tabik hormat iringi perpindahan MB Nizar sekeluarga

IPOH, 22 Feb. :- Hari ini secara rasminya MB Nizar dan keluarga berpindah meninggalkan kediaman rasmi Menteri Besar pagi tadi.

Sebaik selesai majlis meraikan petugas unit amal, bloggers dan pihak media di kediaman rasminya, MB Nizar sekeluarga berpindah ke rumah sewanya yang terletak di dalam bandar Ipoh juga. Lokasi kediaman barunya tidak di maklumkan di atas permintaan keluarga yang mahukan sedikit ruang peribadi sekeluarga tanpa gangguan mana-mana pihak.

MB Nizar memandu sendiri kereta kepunyaannya diiringi beberapa buah lagi kereta keluar daripada kediaman rasmi dengan perbarisan serta tabik hormat daripada petugas Unit Amal.

Suasana yang agak sayu bagi teman dan rakan seperjuangan sedikit pun tidak melemahkan semangat MB Nizar untuk kembali semula ke kediaman rasmi ini apabila keputusan mahkamah nanti berpihak kepada Pakatan Rakyat.

Sungguhpun panel peguam MB Nizar yang sejumlah 12 orang mengatakan bahawa MB Nizar masih boleh tinggal dikediaman rasmi tersebut selama mana proses mahkamah berjalan, MB Nizar yang ingin mematuhi surat arahan mengosongkan kediaman tersebut yang dikeluarkan oleh SUK dan 27/2/2009 adalah tarikh akhir yang diberikan. http://ajijoi.blogspot.com.









12 comments:

puteramanjung said...

Salam perjuangan!!!

Dato' Seri, mehnah dan tribulasi dalam perjuangan Islam khususnya dan keadilan sejagat umumnya mengkehendaki si pelakunya tabah menghadapi pelbagai ujian dan rintangan.

Sudah semestinya, setiap perjuangan untuk mencapai kemenangan. Namun begitu, perjuangan Islam yang sebenarnya ialah Allah redha akan diri kita sebagai insan yang istiqamah. Allah beri pahala akan kesabaran kita ketika berjuang. Itulah nikmat kemanisan iman, iaitu ketika kita bertemu Allah Rabbul Jalil kelak.

Walaupun Dato' Seri dinafikan hak sebagai pemimpin nombor wahid di negeri Perak ini, namun, rakan- rakan Pakatan rakyat dan lawan UMNO/Bn menghormati prinsip dan ketregasan Dato' Seri dalam perjuangan. Sementelahan itu, Dato' Seri merupakan cerminan sikap dan prinsip seorang pejuang Islam atau dengan kata lain , ahli PAS mempunyai prinsip keteguhan ideologi. Ini disebabkan kita berjuang dengan aqidah yang "salimah" yang setakat ini gagal dubeli oleh pihak lawan.

Saya sebagai pendokong gerakan Islam sejak awal lagi, telah menempuhi cabaran dan dugaan yang datang melanda. Tetapi kekuatan aqidah merupakan tunjang dan intipati gerakan Islam khususnya PAS dan umumnya di seluruh dunia.

Takbir! Takbir! Takbir!
Allahu Akhbar!
Siru ala Barakatillah.
Hancurkan kezaliman dan musuh Allah.

din k.gajah said...

takbirrrrr....pada ds,kami rakyat perak sentiasa memberi sokongan padu pd ds..kita lawan tetap lawan...

Pockids said...
This comment has been removed by the author.
Pockids said...

kalo macamni la gaya unit amal bkeje..comfirm nagis umno nati..pmuda umno ape cite?tak dapat baju ngan air mineral comfirm tak keje..bapak2 umno sapu juta2

ketambatu said...

Anak Pengerusi SPRM Ditangkap

Anak kepada Ahmad Said Hamdan Pengerusi Suruhanjaya Rasuah Malaysia bernama AHMAD SHAUQI BIN AHMAD SAID yang bekerja sebagai seorang Juruterbang MAS telah ditangkap dan didenda oleh mahkamah Australia kerana kesalahan membawa masuk bahan lucah kanak-kanak bawah umur (child ponography) ke negara Australia .

Ahmad Shauqi bin Ahmad Said kelihatan digari di Mahkamah Majistret Adelaide kerana dituduh mengimpot bahan yang dilarang.

Pegawai kastam Australia menahan Shauqi yang berumur 25 tahun di Lapangan Terbang Antarabangsa Adelaide semalam, selepas pihak berkuasa kastam menemui 3 fail video mengandungi bahan lucah kanak-kanak bawah umur.

Video-video itu bertajuk "Reped (sic) Virgin', "10-Year Old" dan "High School Students."

"Bahan-bahan itu menjijikkan dan sangat tidak boleh diterima - sesiapa yang baik akan menerima kesan buruknya," kata Majistret Simon Smart.

Mr Smart berkata terdapat satu adegan rogol yang memaparkan seorang kanak-kanak perempuan bawah 18 tahun yang dipaksa untuk mengadakan hubungan seks dengan seorang lelaki yang lebih tua usianya.

Sementara itu, Syarikat Penerbangan MAS telah menggantung Ahmad Shauqi nombor kakitangannya 1086993 daripada melakukan penerbangan bagi membolehkan satu siasatan dalaman diambil oleh syarikat penerbangan nasional berkenaan.

Berita mengenai kejadian ini tidak dilaporkan oleh media massa arus perdana di negera ini.

Beberapa forum di internet melihat kehinaan yang menimpa Ahmad Said Hamdan ini adalah sebagai satu "balasan" terhadap sikap Pengerusi SPRM yang telah menjadi bahan kritikan rakyat yang dianggap terlalu "banyak melakukan kesalahan pilih kasih dan bias" di dalam tindakannya.

Baru-baru ini Ahmad Said Hamdan dengan terang-terangan telah melakukan kesalahan apabila dilihat cuba bertindak mencemarkan nama-nama pemimpin Pakatan Rakyat dengan membuat kenyataan berbaur politik.

"Beliau akan terus ditimpa kehinaan dan keaiban jika beliau tidak berhenti dari melakukan kerja-kerja hina bagi pihak UMNO/BN, kita akan berdoa agar Allah akan dedahkan kebenarannya," tegas seorang forummer yang berang dengan gelagat pengampu-pengampu seperti Ahmad Said hamdan ini. - Greenboc (link)


ANDREW DOWDELL, COURT REPORTER

February 08, 2008 04:01pm

A MALAYSIAN Airlines co-pilot has been convicted and fined for bringing child pornography into the country on his personal computer.

Ahmad Said appeared handcuffed in Adelaide Magistrates Court today on a charge of importing a prohibited item.

Customs officers arrested the 25-year old at Adelaide International Airport yesterday, after finding three video files containing child pornography.

The videos were titled ``Reped (sic) Virgin'', ``10-Year Old'' and ``High School Students.''

``This material is repugnant and abhorrent - any decent minded person would be so affected by it,'' Magistrate Simon Smart said.

Mr Smart said the rape scene featured a crying girl aged under 18 being forced to have sex with an older male.

``These are not victimless crimes - for every video that depicts such a scene there is a victim,'' he said.

Said's computer was searched after he flew into Adelaide as co-pilot on a Malaysian Airlines flight from Kuala Lumpur.

His lawyer Stephen Barratt said Said had been e-mailed the video files and had not shown anyone else.

``He was simply reckless, this was not material brought in to be disseminated,'' Mr Barratt said.

Mr Smart rejected the defence assertion that Said had ``no interest'' in the pornography, saying there would be no market for such images without people like him.

Mr Barratt said the conviction could ruin Said's career as a pilot at Malaysian Airlines after rising rapidly through the ranks in the past few years.

``The result of this conviction ... could alter the whole of his life and his family,'' Mr Barratt said.

Mr Barratt said Said's arrest and detention in custody for almost 24 hours was ``fairly harsh.''

``He has suffered from being kept overnight in custody and now sits before the court manacled, which he describes to me as one of the lowest points of his life,'' Mr Barratt said.

Magistrate Smart fined Said $5,000 and ordered that his laptop be forfeited to the Crown.

2009 Februari 22 13:15

Anonymous said...

Salam Dato Seri Nizar & YB Lim, lawan tetap lawan..PAS sokmo & Islam dunia & akhirat...insyallah

Anonymous said...

sat aku nak teriak/nangis puas2....(time ni lagu berdiri seorang perindu-Ibnor Riza tengah berputar)...hus.,aku tak dapat tengok gambar2 tu lama,pertama keluarnya seorang pemimpin kebenaran dari kediaman yang bakal dijejaki secara haram oleh seorang meteri kudeta,pendapat aku ler jika ditakdirkan DSN menang kes dan kembali ke sini,xyah ler masuk dan terus jer tinggal kat rumah sewa tu,wat rumah tu untuk urusan rasmi jer,bila aku tengok muka zamri tu aku bertambah me...nyampah giler...aku duk start tak bekenan masa dr sidang dun lagi.buat unit amal jasa kalian sangat besar pada perjuangan,jika aku ditakdirkan jd trilioner aku beli 33 bijik apache,33 bijik Z10,55 Bijik SU35 dan 55 Bijik F22 Raptor.senang sikit mike wat pemantauan dari atas tak lupa Sikorsky blackhawk tuk mike mangakut anggota.bile aku tengok mike bertugas aku jadi simpati.

muslimah80 said...

Salam ....

Kepada YAB DS Ir Mohd Nizar .....,semoga tabah menghadapi segala rintangan dan dugaan yang Allah berikan ....!!!

Takbir !!!!!!

Anonymous said...

Saya tidak pernah mengambil tahu tentang saudara Nizar sebelum ini, tetapi dari pemerhatian saya sejak berlakunya krisis di Perak, saya berpendapat saudara Nizar telah mencetuskan suatu fenomena baru dikalangan rakyat Perak/Malaysia. TERUSKAN BERJUANG!

Anonymous said...

Assalamualaikum...Buat Dato' Seri Nizar, Teruskan perjuangan..aku pertama kali jumpa Dato' Seri semasa solat zohor di surau bangunan SUK..Dato' Seri Nizar yg memberi salam kepada aku dan bersalaman ngan aku ketika aku sedang duduk diluar surau tersebut..terkejut aku waktu itu..Aku sentiasa menyokong Dato Seri Nizar...

Gelong gajah said...

Salam YAB Dato seri ..tuan keluar dari rumah MB sebagai pahlawan..kami sedia menunggu perintah ..jika terusik Dato seri angkara khianat umno /bn ..titisan darah kami pertaruhkan..

Anonymous said...

titis air mata tengak gambar ir