23 February 2009

Bohong tidak kesudahan.

Semasa saya melawat Parlimen Bukit Gantang baru-baru ini saya bertanyakan bilakah musim durian, seorang penduduk tempatan menjawab lambat lagi kemungkinan bulan July baru durian gugur.

Namum musim piliharaya yang melibatkan juga Bukit Gantang tidak akan lari dari berita paling sensasi iaitu berita orang masuk BN. Inilah style lama BN memaparkan berita rekaan di pelbagai media kononnya sokongan kepada mereka bertambah.

beberapa hari lepas telah bermula episod itu apabila media perdana menyiarkan kononnya ada orang PAS yang masuk BN.

Saya mendapat penafian langsung mengenai pimpinan PAS Kawasan Bukit Gantang. "Yang masuk BN itu adalah BN" katanya.

Makin dekat dengan tarikh pengundian main banyak lagi berita orang masuk BN, sampai-sampai yang tinggal jadi PAS cuma calon yang bertanding sahaja.

Ini lah trend bodoh pemberitaan media BN yang tidak sedar bahawa laporan sebegitu sudah ketinggalan zaman. Dia macam kulit durian yang akan dilempar ke dalam tong sampah bila isinya sudah diambil.

7 comments:

Budak Parlimen BAGAN DAT0H said...

x heran da...
kal0 pilihanraya jek...
0wg PAS kua,ms0k bn..
haram jadah tul..

Pockids said...

hihi..tradisi bodoh masih diamalkan..rakyat dah muak..tgk trganu ari tu je la..sape nk caya?

Anonymous said...

Inilah dinamakan lakonan bodoh BN masuk be end..

Apex Al-Jerohi said...

Kat kawasan aku dulu sekitar tahun 1999(zaman refomasi)memang ramai orang UMNO masuk PAS,tapi bila Barisan Alternatif tak menang,anak2 katak ni memang buat perishtiharan masuk UMNO semula.Siap masuk TV3 suku&akhbar Utusan Meloya lagi.Jadi nasihat akulah "Jangan terlalu percaya kepada berita2 ni TAPI jangan terlalu tak percaya pulak" Teruskan pemantauan ahli2 PR...Fikir2kan...

Anonymous said...

buat semua yang nak berikan komentar,tolong gunakan bahasa sedap dibaca dan didengar,kut geram/marah pun bahasanya bior le lembut,kite berlembut dulu 3-7 kali kalo dah berlembut xmau gak duk kurang membohongnya,time tu bagi flyingkit jer...politik seakan sama ngan football games,perak masuk separuh akhir bawa kelebihan 1-0 dr tempat lawan,bila ade 2-3 player yg rasuah,seluruh pasukan bermasalah,yg penonton/penyokong(rakyat)duk mati2 bersorak,last kalah ngan seri 28-28,tp penalti yang diambik oleh 3 orang tadi xmasuk.yg kesian nye penyokong dr seluruh pelusuk datang memberi sokongan,nak wat cam ner 3player punya pasal.

stupidb-end said...

kalo dh nama kerajaan pembhong,putar belit,kot mana pun depa ja yg baguih..xda sapa lapaq nk msuk bn,parti yg pnuh dngan kejahilan dan korupsi..mang bodo la sapa yg skong n msuk bn..xpuas2 ngan politik wang,culik,rasuah,dll..malunya aku ada pmrntah mcm bn nie kat m'sia..canang m'sia ngra islam.tp undang2 xikut islam,dok gna pkai "common law"..piiiiirah..bn sembang kasi bimbang..bajet best!!!!!!

Anonymous said...

dah memang keje depa menipu jer...
xabis2 bila prk jer ader la ahli pr keluar parti..
kalau berani cuba siarkan la org be end yang keluar parti lak... aku rasa lagi ramai... bapak aku contohnyer... jadi ahli be end dah hampir 60 tahun tp dlm pru 12 yang lepas keluar be end... tp xmasuk tv pun..hehehe
kalu masuk tentu glamor bapak aku